Weet wat je koopt! Omdat saffraan een kostbaar product is worden er steeds meer gemixt of nep saffraan op de markt aanboden. In een onderzoek van Universiteit van Wageningen in opdracht van Keuringsdienst Van Waarde was het resultaat:

ACHT SAMPLES SAFFRAAN LEVERDE DE KEURINGSDIENST IN BIJ DE ONDERZOEKERS IN WAGENINGEN. VIER KWAMEN BEDROGEN UIT…

Er zullen altijd oneerlijke handelaren zijn die graag een slag willen slaan. De beste manier om te voorkomen dat je wordt opgelicht, is om alleen bij geloofwaardige dealers te kopen. Doe eerst een achtergrondcontrole. Wees geïnformeerd over hoe je nep van echt saffraan kunt onderscheiden.

Hieronder een aantal basisprincipes en tips bij het kopen van saffraan:

  Zoek naar gevestigde merken. Zelfs als ze tegen gereduceerde prijzen verkopen, bent je in goede handen.

  Echte Saffraan verspreidt een pikante, frisse geur; als het muf is of ruikt alsof er een chemische stof aan toegevoegd is blijf dan weg.

  Echte Saffraan is duur. Elk cijfer dat veel lager ligt dan de internationale marktprijs is verdacht.

  Saffraandraden moeten droog en broos zijn, niet zacht en plakkerig (er wordt soms water toegevoegd om meer gewicht aan de saffraan te geven).

  Saffraandraden zijn uniform van maat, maar niet exact in kleur. Wanneer alle draden van begin tot einde precies dezelfde kleur rood zijn, is het een teken dat de draden gekleurd kunnen zijn.

  Saffraandraden hebben een felrode kleur, met een iets lichter gekleurde gecanneleerde tip. Saai of zwart-rood betekent dat de voorraad oud is.

  Koop liever de draden in plaats van Saffraan poeder. In poedervorm is het moeilijker om het verschil tussen nep en echt saffraan te zien. Tenzij je het product voorafgaand aan de aankoop mag testen.

  Veel afgebroken stukken in de container is een teken van de restant van de voorraad en vaak oud.

 

De beste prijs online

Wij garanderen je de beste prijs-kwaliteit verhouding die je online kunt krijgen. De top 12 saffraan aanbieders in Nederland hebben we voor je op een rij gezet. Bekijk de saffraan prijs vergelijking…