Saffraan bevat meer dan 150 bestanddelen, waarbij Picrocrocin, Safranal en Crocine de belangrijkste stoffen zijn. Deze drie stoffen zorgen voor de sterke smaak, aroma en kleur. Op deze pagina zie je de voedingswaarde van saffraan per gram. Alleen als je weet wat er in saffraan zit, kun je ook rekening houden met het gebruik ervan. Zo kun je optimaal en op de juiste wijze gebruik maken van dit bijzonder specerij.
VOEDINGSWAARDE VAN SAFFRAAN PER 1 GRAM
Element | Voedingswaarde |
Energie | 3,1 Kcal |
Koolhydraten | 654 mg |
Eiwitten | 114 mg |
Totaal vetten | 59 mg |
Voedingsvezels | 39 mg |
Element | Vitaminen |
Folaten | 0,93 µg |
Niacine | 0,01 mg |
Pyridoxine | 10,1 mg |
Riboflavine | 0,003 mg |
Vitamine A | 5,3 IU |
Vitamine B | 10,1 mg |
Vitamine C | 1 % |
Vitamine A | 0,81 mg |
Element | Electrolyten |
Natrium | 1,48 mg |
Kalium | 17,24 mg |
Element | Mineralen |
Calcium | 1,11 mg |
Koper | 0,002 mg |
Ijzer | 0,11 mg |
Magnesium | 2,64 mg |
Mangaan | 284 mg |
Fosfor | 2,52 mg |
Selenium | 0,06 µg |
Zink | 0,01 mg |