Waarom is saffraan goed voor je? Geen enkel specerij is zo bijzonder als Saffraan. Van de geur word je vrolijk, de unieke aards-honing smaak laten je smaakzenuwen tekeer gaan en het siert elk gerecht van een mooie gouden tint.

Naast de culinaire voordelen is volgens de geschriften van Hippocrates van Kos (beschouwd als de vader van de geneeskunde in het westen), Saffraan een prachtige behandeling voor verkoudheid, hoest, maagproblemen, uteriene bloedingen, slapeloosheid, winderigheid en zelfs hartproblemen.

Waarom is saffraan goed voor je

Saffraan is extreem rijk aan mangaan, wat helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren en de vorming van botten en weefsels te bevorderen en het ondersteunt je geslachtshormonen. Saffraan bevat vitamine C dat infecties bestrijdt en de ijzeropname ondersteunt. Verder bevat Saffraan meer dan 150 bestanddelen, waarbij Picrocrocin, Safranal en Crocine de belangrijkste stoffen zijn. Deze stoffen uit de natuur hebben als doel je lichaamsfuncties gezond te houden.

Saffraan in combinatie met melk kan je spijsvertering en eetlust verbeteren, je huid gezond houden en zelfs je immuunsysteem verbeteren. Elke dag Saffraan melk drinken, vooral voordat je naar bed gaat, kan een goede nachtrust bevorderen. Saffraanmasker kan je huid doen gloeien, maak je eigen gezichtsmasker en doe een aantal saffraandraadje bij om je huid een gave straling te geven.