Saffraan ook wel Crocus Sativus Linneaeus genoemd, is de stamper van de Crocus Sativus plant. Een specerij dat al eeuwen lang wordt gebruikt als medicijn, specerij en/of verfstof. Het is de koning van de kruiden en specerijen, al meer dan 3000 jaar geleden werd het gebruikt. Het woord saffraan (Za-faran) betekent “geel” in het Arabisch, omdat het een gele of goude kleur afgeeft. Naast een mooie kleur geeft echte saffraandraadjes ook een natuurlijk aroma en smaak aan uw gerechten of thee.

SMAAK

Saffraan heeft een zeer unieke smaak dat voor velen moeilijk uit te leggen is. Het heeft een aardse, honing smaak en tegelijkertijd met een licht bittere accent aan het einde. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat gerechten als Paella, Risotto en Perzische rijst een smaaksensatie worden. Door saffraandraadjes of poeder aan je gerecht toe te voegen krijgt het gerecht, een warm aroma en een goude kleur. Zodra je het aroma ruikt, zal je beter begrijpen waarom mensen zo verliefd zijn op dit kruid.

“Houd in gedachten dat kwalitatief Saffraan zoet zal ruiken, maar nooit zoet smaakt”

KWALITEIT

Hoogwaardige saffraan kun je herkennen aan de dieprode kleur, de structuur van de stampers, de lengte van de stampers (rond 1,5cm lang) en de vochtigheid van de stampers. Bekijk ook onze pagina over “Wat je moet weten als je saffraan wilt kopen

HOE ZIET SAFFRAAN ERUIT?

Saffraan ziet eruit als droge en dunne draadjes van 1 tot 2.5 cm lang en heeft een dieprode kleur met gele puntjes aan het einde.