Saffraan Prijs In 2019

De prijs van saffraan is relatief duur ten opzichte van andere specerijen. Mensen die voor het eerst de saffraan prijs zien of horen vragen zicht af; waarom is dit specerij zo prijzig? De saffraan prijs per kilo kan omgerekend wel €30.000 kosten. Het is zonder enig twijfel de duurste specerij ter wereld. De verkoop is meestal per gram en zelfs per milligram. Niet voor niets word saffraan ook wel “Red Gold” genoemd.

In dit artikel lees je meer over welke factoren voor deze hoge prijs zorgen en waar je kwalitatieve saffraan tegen de goedkoopste prijs kunt kopen.

Wat Maakt de Saffraan prijs zo hoog?

Schaarste

Vergeleken met andere planten die in verschillende regio’s wereldwijd kunnen groeien en dezelfde oogstkwaliteit produceren, is de Crocus Sativus een zeer kieskeurige en selectieve plant die alleen in sommige regio’s groeit. Hieronder een illustratie van de regio’s waar saffraan het meest geproduceerd wordt.

Voor het produceren van kwalitatief saffraan zijn specifieke klimaat omstandigheden nodig zoals; regen op de juiste tijden van het jaar, juiste temperatuur en vruchtbare bodem. De regio tussen Afghanistan en Iran is zeer gepast voor het verbouwen van saffraan, 91.7% (2019) van de wereld productie en de hoogste kwaliteit komt daar vandaan. Hierdoor zijn een aantal landen waar kwalitatief saffraan geproduceerd kan worden. Zij bepalen en hebben een grote invloed op de saffraan prijs wereldwijd. 

Arbeidsintensief

De productieproces van saffraan is zeer arbeidsintensief en vereist veel handwerk. Er is tot op heden geen machine ontwikkeld om het handwerk te kunnen vervangen.  De saffraandraden zijn heel fragiel en moeten allemaal voorzichtig met de hand worden geplukt. Na het plukken moeten de stigmata vakkundig en snel gedroogd worden om de dieprode kleur, unieke smaak en vochtgehalte tijdens het verpakken te behouden. Daarnaast zijn relatief klein en groeien heel dicht bij de grond, waardoor het hele proces arbeidsintensief wordt.

Het handwerk tijdens de saffraan productie is een van de factoren die de saffraan prijs verhogen.

Stijgende vraag

Mensen die bekend zijn met saffraan en het gebruik ervan kunnen getuigen dat saffraan veel unieke voordelen heeft voor de gezondheid, als smaakversterker in het eten en andere toepassingen. Steeds meer mensen ontdekken de geneeskrachten en culinaire eigenschappen van saffraan, hierdoor is de wereldwijde vraag in de afgelopen 10 jaar enorm gestegen. Door de hogere vraag is ook de saffraan prijs in de afgelopen jaren gestegen.

Waar ik saffraan kopen tegen de beste prijs?

De meeste saffraan op de Nederlandse markt is afkomstig uit Iran, Spanje en Afghanistan. Echter wordt door ieder aanbieder gesuggereerd dat je de beste saffraan krijgt tegen de beste prijs. Om het voor jou als klant makkelijk te maken hebben we een onderzoek gedaan naar diverse aanbieders van saffraan op de Nederlandse markt.

We hebben alle prijzen verzameld en in sommige gevallen omgezet naar 1 gram om het vergelijken makkelijker te maken. In onderstaand tabel zie je de saffraan prijs per gram van bekende aanbieders en de herkomst ervan.

Webshop Prijs per Gram Incl. Verzending Herkomst
bestesaffraan.nl 7,5 11,45 Iran – Afghanistan
saffraan.nl 8,95 12,9 Iran
Vanbeekumspec.nl 7,95 12,9 Iran
dekruidenbaron.nl 8,12 13,07 Iran
spaansewinkel.nl 10,24 13,3 Spanje
dekruidenkoning.nl 7,09 14,04 Iran
Pit-Pit.com 11 15,99 Iran
aryasaffron.com 13,95 16,45 Afghanistan
plus.nl 20,4 20,4 Spanje
dille-kamille.nl 19,85 24,8 Spanje
Jumbo.nl 25 25 Spanje
ah.nl 30,6 30,6 Iran – Spanje

 

Alle saffraan prijzen zijn afkomstig uit de website van de aanbieders per 1 februari 2019 en zijn verifieerbaar.

Je zou kunnen denken dat het onderzoek niet zuiver is omdat bestesaffraan.nl bovenaan staat. Echter zouden we je willen uitnodigen om een aantal van deze websites te bezoeken en zelf de prijsvergelijking uit te voeren. Het resultaat zal niet veel anders zijn.

Waarom kunnen wij je de beste saffraan prijs bieden?


 Wij kopen rechtstreeks van de teler
 Wij hebben een optimaal “Product Life Cycle”
 Wij hebben alles in eigen beheer
 Wij berekenen geen hoge winstmarge
 Wij hebben een doel en een ambitie;

Jou als klant te bieden waar je recht op hebt

 

De beste Saffraan, tegen de beste prijs, voor de beste Service

¯\_(ツ)_/¯

Leave a reply

De waardering van bestesaffraan.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 23 reviews.

Je winkelmand is momenteel leeg!